Донација Дому за стар лица у Кисељаку

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Ученици наше школе уручили су донацију Дому за стара лица у Кисељаку у вриједности 1.000 КМ, у оквиру које су им доставили постељину, јастуке и пешкире. По ријечима директорице школе Биљане Писић новац је обезбијеђен од пројеката за које су конкурисали код Министарства породице, омладине и спорта у Влади РС.

 

- Од укупно 2.000 КМ, половину средстава смо одвојили за куповину потребних материјала за Дом за стара лица у Кисељаку код Зворника, а остатак за набавку шпорета и посуђа за кабинет угоститељске струке. На овај начин ми учимо младе да брину о старим особама јер да није било њих не би било ни нас. Са друге стране, ако им ми не укажемо на потребу бриге о старима и њихови родитељи то нико други неће урадити – рекла је Писићева.

 

Координатор пројекта, професор Станислав Томић рекао је да се ради о пројекту „ Развијања хуманих вриједности код средњошколаца кроз бригу о старим лицима“.

- Тај пројекат се расписује сваке године у оквиру бриге о породици, а ми већ двије године добијамо средства за наше пројекте – рекао је Томић.

Из Дома за стара лица су се захвалили младима јер брину о најстаријој популацији, али и због чињенице да су им донирали оно што им је у овом тренутку било најпотребније.

Новинарска секције, октобар 2015.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

фото: Петар Видовић

Last Updated on Thursday, 22 October 2015 19:30