УНИЦЕФ-ова донација

PDFPrintE-mail

Медији о нама - Портали

ЗВОРНИК – Средњошколски центар „Петар Кочић“ у Зворнику добио је од УНИЦЕФ-а наставна средства што је, према ријечима директорице Биљане Писић, изузетно вриједна донација, јер је школама то увијек најтеже да обезбиједе.

– УНИЦЕФ је заједно са Министарством просвјете и културе Републике Српске помогао школама у општинама које су

прошле године биле погођене поплавама. У оквиру тога ми смо добили донацију укупне вриједности око 9.800 долара коју чине наставна средства за кабинет билогије, физике, хемије и опрему за фискултурн салу – рекла је Писићева.

Она је истакла да је кабинет биологије био доста сиромашан, те да је сада опремљен са торзом, костуром, органима људског тијела који су значајни и за часове анатомије и друге предмете умедицинској школи.

– С обзиром да имамо четири различите струке, веома нам је тешко да опремимо и кабинете стручним наставним средствима, због чега ова помоћ добија на значају. Такође и кад је физика у питању веома је тешко изводити лабораторијске вјежбе без адекватих наставних средстава која смо сада добили. То је нама и подстрек, обзиром да скоро сваке године имамо првака на Републичком такмичењу или из физике или из математике – истакла је Писићева.

Писићева је додала да ће до краја септембра преузети и микроскопе за кабинет биологије, те наставна средтства за кабинет хемије.

Нешто раније испоручена је и опрема за стару фискултурну салу коју чине кошеви, голови, мреже, сто за стони тенис, лопте и остало.

Писићева је нагласила и да су у овој школи коју похађа око 1.000 ученика, обављене све припреме за почетак нове школске године.

 

(извор ЗВОРНИК ДАНАС)

Last Updated on Thursday, 27 August 2015 17:38