PDFPrintE-mail

 

ИНТЕРАКТИВНА ДИСКУСИЈА МЛАДИХ
О ПРОБЛЕМУ НАПУШТЕНИХ ЖИВОТИЊА

Жељко Видовић - интерактивна дискусијаУченици четвртог разреда зворничке гимназије организовали су  интерактивну дискусију поводом проблема напуштених животиња, који обрађују у оквиру предмета Демократија и људска права кроз пројекат „Ја грђанин“.

Дискусија под називом „Заштита животиња – хуманост на дјелу“ одржана је у малој сали Дома омладине Зворнику, у суботу, 3. марта 2012. године, у присуству тридесетак младих људу, заинтересованих за рјешавање овог проблема. Било је ријечи о начинима како се може указати на овај проблем и тиме преко грађанског активизма утицати на локалну самоуправу да се позабави, не само овим, него и другим проблемима који се тичу заједнице у којој живимо.

 

„Желимо да покажемо да су млади у овом граду способни да на својим леђима изнесу терет за рјешавање овог и сличних проблема. Ми смо ти на којима је да мијењамо тренутно стање у заједници, и да нас све изведемо на један виши степен развоја,“ истакао је ученик и модератор дискусије - Жељко Видаковић.

 

„Посебан акценат треба ставити на заинтересованост младих за волонтерски рад у било којој друштвеној сфери, што се могло примјетити током дискусије“ дода је Видаковић.

 

Током дискусије која је трајала сат времена, приказан је и краткометражни документарни филм „Жарковица“ који говори о томе како један волонтерски центар за збрињавање животиња може да буде примјер добре праксе.

 

Дискусија је завшена рекламним спотом WWF (Свјетски фонд за заштиту животне средине) под називом „We Are All Conected“ који треба да укаже на повезаност човјека са природом, а самим тим и са животињама.

 

Last Updated on Thursday, 22 March 2012 00:24