Зворничка регата на Дрини

PDFPrintE-mail

ЗВОРНИЧКА РЕГАТА НА ДРИНИ

Традиционално наша школа учествује на Међународном фестивалу туризма који организује Туристички савез Словеније. Овогодишња тема фестивала је "забави се у природи" (сло. "na zabavo v naravo"). На такмичењу учествујемо са два пројекта,

Овим пројектом представљамо наш родни град Зворник, један од најстаријих градова на обали реке Дрине. Место које је окружено планинама, предивним шумама, језером и рекама. Место које има веома повољну климу, богату културно-историјску баштину, љубазне грађане.

У складу са овогодишњом темом фестивала, циљ нам је афирмација Зворничке регате међу младима, а самим тим и реке Дрине. Овај догађај се традиционално одвија у оквиру Зворничког љета, а сваки пут у добром расположењу, ради дружења и забаве. Желимо да окренемо младе природи, да им приближимо реку и активности које се одвијају на њој и поред ње, одвојимо их од рачунара и покажемо им како, боравећи у природи, могу добро да се проведу и забаве.

С обзиром да смо испланирали дводневни догађај, по повратку са регате организоваћемо журку за младе у кампу на обали реке Дрине. Добру забаву ћемо употпунити шароликим програмом са активностима у природи.Пробудићемо такмичарски дух кроз турнир у одбојци и посетити такмичење Зворнички котлић, где ће посетиоци имати прилику да пробају рибљу чорбу и уживају у различитим укусима домаће кухиње.

Нашом понудом желимо да привучемо што више вршњака, да посете, обиђу и упознају град Зворник и доживе незаборавне дане на реци Дрини, током којих ће стећи нове пријатеље.

Комплетан пројекат можете преузети на овом линку.

Last Updated on Monday, 14 April 2014 20:10