Образовни систем у САД

PDFPrintE-mail

У нашој школи је 13.10.2013. године одржано предавање о систему школовања у Америци. Предавање је у организацији америчке Амбасаде у БиХ одржано у оквиру Међународне недјеље образовања, а реализовала га је замјеник шефа Канцеларије америчке Амбасаде у Бањалуци Касандра Пејтон.

„Многи мисле да је у САД средња школа лагана и једноставна, а наш циљ је да покажемо стварно стање. Осим тога, презентовали смо стипендије за ученике првих и других разреда средњих школа који могу једну годину провести на школовању у Америци“, рекла је Пејтонова новинарима.

Ученици су добили и информације о центрима у БиХ у којим се могу информисати о студирању у САД, остваривању стипендија за тај ниво образовања, те како изабрати одговарајући универзитет.

Директор Средњошколског центра „Петар Кочић“ Биљана Писић рекла је да ученици на овај начин могу да сазнају који су услови студирања у САД.

„До сада је организовано доста предавања у већим градовима у БиХ и драго нам је да су одабрали и нашу школу. Желимо да сарађујемо на овом пројекту како бисмо дјеци о овим темама омогућили што боље информисање“, поручила је Писићева.