Употреба симбола и визуелних графика у математици

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

 

Започела је реализација пројекта Употреба симбола и визуелних графика у математици који се реализује у сарадњи са средњом школом Сречко Косовел из Сежане. Укупно 15 ученика и три професора школе из Словеније реалзивоаће пројекат са ученицима наше школе.

Гости ће у Зворнику боравити три дана, а поред рада на заједничким пројектима, имаће времена и за заједничка дружења као и посјету туристичким знаменитостима.

Биљана Писић, директор СШЦ „Петар Кочић”, каже да је овај пројекат показатељ континуитета доброг рада школе на међународним пројектима.


- Показало се да сва средства која се одобре за обје школе увијек дају резултат, те се поред практичног рада ученици друже и склапају нова пријатељства. Сада су дјеца смјештена једна код других, као што је нама било обезбијеђено у Сежани, чиме се постижу њихови успјешнији контакти и стварају права пријатељства. Драго нам је да смо нашу сарадњу, које је 2007. године почела из предмета информатике, проширили на српски језик, економску групу предмета, а сада и на математику, навела је Писићева.

У оквиру реализације пројекта, поред предавања, одржане су и презентације града Сежане, односно Словеније, те града домаћина. По ријечима Душана Штолфе, директора школе из Сежане пројекат је одобрен од стране Педагошког института Словеније из средстава за сарадњу са западним Балканом.

- У реализацији пројекта учествоваће 15 наших ученика другог, трећег и четвртог разреда техничких смјерова и гимназије. Драго нам је да пројекат прошао и да га овдје реализујемо јер ми већ неколико година сарађујемо са школом у Зворнику и, заправо, прије би се могло рећи да се ради о пријатељском раду и усавршавању него сарадњи – рекао је Штолфа и додао да је интересовање дјеце за сарадњу са Зворником било велико, те да су се озбиљно припремали, организујући чак и кратак курс ћирилице и упознавања са историјским приликама из прошлости овог краја.

 


Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

 


 

Словенци у Зворнику: прилог из емисије Кафа у 5

Last Updated on Wednesday, 13 November 2013 10:07