Пројекат: Поређење математичких симбола и појмова

PDFPrintE-mail

Сарадња наше школе са школом у Сежани траје већ седам година. Претходних година сарађивали смо са Туристичким савезом Словеније у оквиру пројеката Више знања за више туризма и у оквиру ДОСС-а на Ђачкој оглашивачкој сцени.

Ове године проширили смо сарадњу на област математике, па је школи одобрен пројекат "Поређење математичких симбола и појмова". Професори и уценици из Словеније ће у склопу пројекта доћи 5. новембра и у нашем граду остати 3 дана. За овај период ученици наше школе у сарадњи са гостима ће реализовати неколико пројеката. У склопу овога пројекта ће и наши ученици посјетити  Словенију у наредном периоду.

Партнери пројекта су:

Амбасада Босне и Херцеговине

Општина Сежана

Компанија ИПАС Сежана д.о.о.

Компанија Инкубатор д.о.о. Сежана

Високо образовање Центар Сежана

Линије Горуп

Циљеви пројекта:

популаризација математике, ученици треба да упознају, разумеју и примене математичке концепте и везе између њих, препознају применљивост теорије учења математике у окружењу, успоставе или одржавања везе између учесника школа и институција, одговорност да образује студенте из природне и друштвене средине, другим особама, другим културама, већ и за будуће генерације, увести креативност у образовање...

Last Updated on Thursday, 17 October 2013 12:27