Трговачки техничари одличан избор за брзо запослење – сутра почиње други дио јунског уписног рока у средње школе

PDFPrintE-mail

Једно од занимања које се нуди будућим средњошколцима у СШЦ „Петар Кочић“ је и трговачки техничар, а могућност брзог запослења са овом струком или евентуално студирања препознала је и Шејла Мустафић. Она је вођена примјером старије сестре Џените Мустафић, одлучила да упише овај смјер.

Како нам је пренијела Џенита, она је током средњошколског образовања за трговачког техничара била на пракси у „ДМ“-у.

– Били смо јако задовољни условима на пракси, али и они нашим радом. Када сам завршила школу одлучила сам да пошаљем биографију и конкуришем за посао код њих. Одмах су ме примили, а ја сам буквално пет дана након завшетка школе добила посао, односно завршила сам 25. маја, а посао добила 1. јуна. Презадовољна сам условима на послу и никада се нисам покајала што сам изабрала ово занимање – прича Џенита.

Она је додала да је вођена овим примјером и њена сестра Шејла, као ученик који је имао више од 60 бодова, у првом уписном року уписала ово занимање те изразила очекивање да ће и други основци који желе да брзо нађу посао послије средње школе изабрати исто – трговачке техничаре.

Директорица Биљана Писић истакла је да је предност овог занимања, које је поново уведено у овој школи, вишеструка.

– То је четворогодишње занимање што значи да ученици након завршетка средње школе могу да студирају уколико то желе, или да почну да раде. Привредна комора Републике Српске, Удружење послодаваца, али и Привредни савјет града Зворника су изразили потребу за овим занимањем јер је све више оних који траже обучену и стручну радну снагу у области трговине и продаје – навела је Писићева.

Иначе, у средњим школама сутра почиње други јунски уписни рок у четворогодишња и трогодишња занимања.

Last Updated on Monday, 26 June 2023 05:17