Рад од куће све популарнији и код нас: Дијана Ристановић спојила знање из њемачког језика и искуства из економске школе

PDFPrintE-mail

Захваљујући чињеници да одлично зна њемачки језик те искуствима из економске школе двадесетогодишња Дијана Ристановић из Тршића код Зворника лако је нашла посао у сервисном кол центру једне иностране компаније. Предност овог посла је што се ради од куће, а како је рекла у изјави за Инфо Бирач задовољна је финансијским и осталим условима.

До посла је дошла случајно након пријаве преко друштвених мрежа.

– Због мог доброг познавања њемачког језика и жеље да нађем посао одмах послије школе, професорица Горица Сандић ми је препоручила неке конкурсе, али ту нисам прошла те сам се пријавила у ову фирму. Касније сам сазнала да се ради о глобалној фирми која послује у 27 држава и запошљава 35.000 људи – присјећа се Ристановићева свог запослења.

Појашњавајући које послове ради, Дијана истиче да су они класичан кол центар за њемачко говорно подручје који даје услуге својим корисницима из различитих области.

– У почетку сам радила у дијелу компаније која је давала класичне сервисне информације, радила наруџбе за клијенте, а сада радим у дијелу који се бави услугама из области туризма. Имала сам тренинг мјесец дана како бих се припремила за нова задужења и помоћ потенцијалним клијентима. Веома је важно да посао радим од куће, допремили су ми сву потребну опрему, а радно вијеме је осам сати. Ја сам изабрала да радим четири сата потом одамарам четири сата и поново радим четири сата. Иначе, могу да бирам осмочасовно радно вријеме онако како мени одговара – истиче Ристановић и додаје да је задовољна и финансијским условима.

Она је додала да јој на послу користе знања стечена у школи као и интересовање за њемачки језик.

– У СШЦ „Петар Кочић“ сам завршила економску школу, смјер економски техничар. Пуно су ми помогла знања из маркетинга, монетарне економије, а пошто је и отац, који је отворио маркет, завршио исто занимање научила сам доста и о банкарском пословању. Све то се испоставило као важно за пружање информација клијентима. Уз то, када смо били мали остајали смо сами кући и углавном смо гледали цртане филмове на њемачком језику. Тако смо научили основе њемачког језика и савладали га тако да су сви били одушевљени како правилно говоримо, као да смо се родили у Њемачкој. У средњој школи сам уз професорицу Горицу Сандић усавршила читање и писање, а додатно то унаприједила на послу – каже Ристановићева.

Флексибилно радно вријеме, финансијски и остали услови за рад, били су препорука и за Дијанину, двије године старију, сестру Ивану да се пријави за рад у истој фирми.

– Она живи у Бијељини и исто ради од куће. И мој брат који је сада завршио средњу школу такође хоће да се пријави, мада би он више волио да ради за енглеско говорно подручје иако и он одлично зна њемачки језик – закључила је Ристановићева.

Професорица њемачког језика Горица Сандић истиче да је ово најбољи показатељ како се знање исплати.

– Дијана је била комуникативна и у школи, а у ових годину дана је изузетно напредовала, као и њено знање из њемачког језика. То је показатељ да се у економској школи стиче доста знања, да се може унаприједити знање језика и, што је најважније, одмах по завршетку срење школе наћи посао који ћете радити са задовољством – истакла је Сандићева и додала да је пандемија корона вируса и код нас донијела могућности рада од куће што се у Дијанином случају показало као пун погодак.

(Инфо Бирач)

Last Updated on Saturday, 03 June 2023 07:22