У Народној библиотеци организовано такмичење туристичких техничара – квалитетна пракса најважнија за будуће туристичке водиче

PDFPrintE-mail

У Народној библиотеци и музејској збирци у Зворнику данас је организовано такмичење ученика СШЦ „Петар Кочић“, са смјера туристички техничар, на тему „Шта туристи треба да посјете у Зворнику“. Такмичење је организовано са циљем презентације наученог на практичној настави у овом полугодишту јер будући туристички радници већ два мјесеца практичну наставу имају у Туристичкој организацији Града Зворника, Народној библиотеци и музејској збирци те Туристичкој агенцији „Еуро Травел“.

Директорица Народне библиотеке Њега Стјепановић каже да им је било задовољство да ученицима обезбиједе могућност за извођење практичне наставе.

– Овим је само унапријеђена изузетна сарадња Народне библиотеке и СШЦ „Петар Кочић“, а корист је вишеструка, поготову за ученике. Они су се упознали са културно-историјским насљеђем града како би то сутра презентовали туристима. Научили су пуно тога новог о Народној библиотеци, тврђави, стећцима, римским миљоказима, мосту. Код нас ради прирпавник археолог који их је учио како изгледају експонати приликом ископавања, како се обрађују и како се излаже експонат. У нашој збирци су постављени археолошки и етнолошки примјерци те је ученицима презентовано зашто то треба сачувати и пренијети будућим генерацијама – рекла је Стјепановићева.

Јованка Глишић, замјеник директора у СШЦ „Петар Кочић“ захвалила се управи Народне библиотеке, али и туристичкој организацији и „Еуро Петрол“-у који су ученике примили на праксу.

– Од изузетног је значаја да ученици имају праксу ван школе, што је прву пут након пандемије. Заиста су ученици могли пуно тога да науче у Народној библиотеци, али и осталим организацијама и агенцијама и да су могли да надограде знање које ће сутра као туристички водичи моћи да прзентују туристима – каже Глишићева.

Last Updated on Thursday, 29 December 2022 10:42