Дан школских библиотека посвећен Милошу Црњанском;

PDFPrintE-mail

Више од  50 нових наслова купљених на Сајму књига у Београду

У нашој школи пригодно је обиљежен Дан школских библиотека. Октобар је мјесец када је рођен Милош Црњански, те смо искористили прилику да посветимо овај датум једном од најзначајнијих  српских књижевника. Истакнути пјесник, приповједач, романсијер и публициста представљен је данас у библиотеци, како са дијеловима из његовог живота, тако и са путописном прозом коју је оставио иза себе.

Одломке из књиге „Путописи“ Милоша Црњанског читаo је Миљан Млађеновић, а биографију и пригодан текст Анђела Лукић, ученици II4 разреда.

Промоција књиге и  читања је најбољи начин  да се обиљежи овај датум, тако да  је данас  представљено  више од 50 нових наслова купљених на Сајму књига у Београду. Ријеч је о лектирској грађи, стручној и слободној литератури која ће одговорити на исказане потребе корисника. Ово је још један добар примјер, како да заинтересујемо наше ђаке да дођу у библиотеку и боље упознају њен фонд, те свакако да им се укаже на важност учествовања у различитим културним догађајима школе.

Школска библиотека је мјесто гдје се континуирано унапређује сарадња са ученицима, како би што боље одговорила њиховим потребама и на тај начин  унаприједила васпитно-образовни рад.

 

Last Updated on Monday, 31 October 2022 17:14