СШЦ „Петар Кочић“: Туристички техничари на практичној настави

PDFPrintE-mail

Ученици четвртог разреда зворничког СШЦ „Петар Кочић“, са смјера туристички техничар, данас су уз пратњу предметних професора Раде Томић и Биљане Поповић имали прве часове практичне наставе у просторијама Туристичке организације града Зворника.

Директорица школе Биљана Писић каже да су и у претходним годинама покушавали да организују практичну наставу, а ове године су у томе успјели захваљујући сарадњи са институцијама и организацијама које се баве промоцијом туризма.

– Захвални смо градској Туристичкој организаицји, Народној библиотеци и музејској збирци те Туристичкој агенцији „Еуро травел“ јер су изашли у сусрет и примили наше ученике на праксу. Настава ће се одвијати према утврђеном плану и програму, а циљ нам је да ученици стекну што више практичних знања јер је евидентно да се у Зворнику биљежи све већи број гостију, како из земље, тако и из региона и других иностраних земаља. Они ће уједно бити и туристички водичи, али прво треба да савладају сва практична знања из области туризма – истакла је Писићева.

Ивана Ђокић Милановић, директор Туристичке организације града Зворника каже да су данас имали упознавање с ученицима те презентацију послова којима се баве.

– Дјеца су заиста била заинтересована и показала су жељу да повежу теоријску наставу са практичним знањима. Презентовали смо им послове које ради туристичка организација, а добро је да смо имали и клијената, односно гостију те су већ на првом кораку могли да се упознају са радом на терену. Група њих ће сваке сриједе долазити код нас и заједно са запосленима учестовати у свим нашим активностима – рекла је Ђокић Милановић.

Практичну наставу туристички техничари ће у групама, поред градске Туристичке организације, обављати у музејској збирци у Народној библиотеци у Зворнику те у агенцији „Еуро травел“.

(ИнфоБирач)

{gallery}2022-2023/Turisti10{/gellery}