СШЦ „Петар Кочић“ – спремни за почетак нове школске године, ускоро радови на ђачком ресторану

PDFPrintE-mail

 

У зворничком СШЦ „Петар Кочић“ љетни распуст је искориштен за уређење учионица и набавку нове опреме и учила, а у току је и расписивање тендера за извођење грађевинских радова на изградњи ђачког ресторана.

Према ријечима директорице школе Биљане Писић припреме за нову школску годину су почеле већ у јулу.

– Већину радова су урадили наши помоћни радници. Они су окречили учионице, неке дјелимично, неке потпуно, офарбали радијаторе и урадили друге поправке. Оно што је значајно јесте да сваке године сређујемо неколико кабинета. Сада је на реду уређење кабинета географије који ће бити у потпуности преуређен, набављен је и дио наставног материјала, односно нове карте, глобуси – рекла је Писићева и додала да је пандемија показала да је школи потребно више рачунара и бољи интернет.

– Електроинсталације су урађене у претходном периоду, а сада слиједи улагање у информатичке инсталације и набавка рачунара, колико будемо у могућности. Набавићемо и пројекторе за поједине учионице – каже Писићева и додаје да су се сада фокусирали на радове за ђачки ресторан.

– У току је расписивање тендера за грађевинске радове на ђачком ресторану који ће бити вриједни око 35.000 КМ, а сав износ финансира Градска управа Зворник из буџета. Они су завршили и пројектну документацију тако да ћемо до новембра мјесеца, када нам се звршава пројекат кроз који смо добили опрему, имати опремљен и фунакционалан ресторан. Ученици ће поред праксе имати и прилику да купују оброке у школи, а од ресорног министарства очекујемо дозволу о проширењу дјелатности како би се могла радити и достава хране – истакла је Писићева.

 

(чланак преузет са портала ИнфоБирач)

Last Updated on Sunday, 14 August 2022 15:37