Посјета амбасади Русије

PDFPrintE-mail

Директорица Гимназије и ССШ „Петар Кочић“ Биљана Писић, професорица Руског језика Мира Бошњак и петоро ученика били су у посјети Амбасади Русије у БиХ гдје их је примио Његова екселенција Амбасадор Александар Боцан-Харченко.

Ми смо се обратили Његовој екселенцији Амбасадору Боцан-Харченку са молбом да нас прими и да нам помогне да успоставимо сарадњу са неком руском средњом школом ради сарадње и размјене ученика. У нашој школи као други страни језик учи се Руски језик и ми смо једна од ријетких школа да смо сачували Руски језик и поред кадровских проблема – рекла је Писићева.

Ученици ове зворничке средње школе рецитовали су на Руском језику и Његова екселенција Амбасадор Боцан-Харченко је похвалио њихов изговор.

Он је рекао да ће покушати да повеже школе, као и да ће зворничкој школи поклонити књиге руских класика и савремена дјела.

Ученици, професорица и директорица провели су око сат времена код Његове екселенције Амбасадора Боцан-Харченка који им је поклонио књиге о Русији и најавио да ће на јесен посјетити Гимназију и ССШ „Петар Кочић“.
Last Updated on Thursday, 30 May 2013 11:58