Зворнички СШЦ „Петар Кочић“ добија грчки кутак – за учење језика већ пријављено 35 ученика

PDFPrintE-mail

У зворничком СШЦ „Петар Кочић“ биће успостављен грчки кутак, договорено је на састанку представника ове школе и амбасадора Грчке у БиХ Димитриоса Папандреуа. Директорица школе Биљана Писић истакла је овом приликом да је посјета била јако пријатна, права пријатељска те истакла чињеницу да ће поред Бањалуке, Пала и Добоја и они добити грчки кутак.

– Жеља нам је била да ученици науче језик и упознају грчку културу. Очекујемо да се грчки кутак отвори од 20. до 30. марта, а већ 35 наших ученика се пријавило за учење грчког језика – рекла је Писићева.

Оно што је посебно интересантно је да су током посјете срели некадашњег ученика ове школе Његоша Петровића, који је управник Хеленске фондације за културу  у Београду, а послом је био у згради Амбасаде Грчке у Сарајеву.

– Поред овог ученика, нас повезује и бивша ученица Јелена Јовановић Атанасиу, шеф Представништва Републике Српске у Солуну. Она је двије године била наша ученица, а ја сам јој била разредни страјешина – додаје Писићева.

Она је истакла да је амбасадора Грчке упознала о везама Зворника и града Драме те истакла да имају пуну подршку локалне управе у пројектима које раде.

– Уједно смо истакли нашу жељу да се повежемо и пронађемо пријатељску школу у Грчкој са којом бисмо сарађивали у наредном периоду – рекла је Писићева и навела да ученици ове школе као једну од дестинација за екскурзију често бирају Грчку као пријатељску и туристички веома развијену земљу.