Одобрен планирани упис свим средњим школама у регији Бирча

PDFPrintE-mail

На састанку Комисије за креирање уписне политике у средњим школама, коју чине предсједници актива директора ових установа, Привредне коморе, Завода за запошљавање и Удружења послодаваца РС са министром просвјете и културе Владе Републике Српске Наталијом Тривић, одобрен је планирани упис ученика у свим средњим школама у регији Бирча.

Предсједник Актива директора средњих школа регије Бирча Биљана Писић, каже да су средње школе затражиле упис 962 ученика, а да је одобрен упис њих 984. Разлика у бројкама је, каже Писићева, настала јер су школе у неким смјеровима планирале упис мањег броја ученика, а у свим одјељењима је одобрен упис по 24 ђака.

– Разлика се појавила у школи у Шековићима, гдје су у смјеровима гимназије и машинства и обраде метала планирали упис по 16, а одобрен је упис по 24 ђака. У Братунцу су планирали два разреда архитектонских техничара, по 24 и 16 средњошколаца, а одборен је упис два одјељења по 24 ученика. И у Сребреници су одобрили упис по 24 ђака у свим одјељењима, иако је на уштрб гимназије било планирано да се на смјеру медицински техничар упише 26, умјесто одобрених 24 ученика  – каже Писићева.

 

Она је додала да сада креће промоција ових занимања која ће бити рађена онлајн.

– Ове године у школама регије Бирча има и више нових занимања попут техничара ЦНЦ технологија, техничара информационих технологија, а у нашој школи, СШЦ Петар Кочић, ново занимање је царински техничар – закључила је Писићева.

(infobirac.net)