СШЦ „Петар Кочић“ Зворник: Вељко Сандић убједљиво најбољи на регионалном такмичењу из физике

PDFPrintE-mail

 

На недавно одржаном Регионалном такмичењу из физике за ученике четвртих разреда средње школе, у регији Бирач-Бијељина, ученик зворничког СШЦ „Петар Кочић“ Вељко Сандић освојио је прво мјесто са 92 бода. Овај одлични ђак гимназије, освојио је скоро 50 бодова више од другопласираног ученика те ће своју школу представљати и на републичком такмичењу из физике.

Такмичење је одржано „онлајн“, а Сандић каже да је ово била и одлична прилика да још једном тестира своје знање из физике које ће му бити потребно и приликом уписа на факултет.

– Захвалан сам професорици Јелени Перић Вуковић која ме је припремала за ово такмичење, а заједно ћемо се спремати и за републичко такмичење – рекао је Сандић, који је и у другом разреду учествовао на републичком такмичењу из физике, а прошле године је освојио прво мјесто на „онлајн“ такмичењу из физике за ученике трећих разреда које је организовало Друштво физичара Источне Херцеговине.

 

– Физика ми је потребна за пријемни, а кроз такмичења могу да се тестирам и видим колико сам спреман из појединих области. Са друге стране, већ дуже вријеме се такмичем тако да нисам сада хтио да одустанем – каже Сандић, који планира да упише ЕТФ.

Директорица ЈУ СШЦ „Петар Кочић“ Биљана Писић се захвалила Сандићу, прије свега на одлуци да учествује на такмичењу, а потом и на његовим резултатима јер се ради о ученику који годинама из неколико предмета на успјешан начин промовише школу и знање које стиче у њој.

– Све честитке и професорици која га је припремала за такмичење и желим им пуно успјеха на републичком такмичењу – истакла је Писићева.

(ИЗВОР: infobirac.net 24 Marta, 2021 )

Last Updated on Thursday, 25 March 2021 08:32