СТОП ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ – ДАН РУЖИЧАСТИХ МАЈИЦА

PDFPrintE-mail

 

Савјет ученика обиљежио је „Дан ружичастих мајица“, односно Дан борбе против вршњачког насиља, који се ове године у свијету обиљежава 24. фебруара. С обзиром да се поштују епидемиолошке мјере у доба пандемије корона вируса, одржан је онлајн састанак Савјета ученика и размењени су текстови и видео материјали са циљем да се укаже на проблем вршњачког насиља и пошаље снажна порука да за насиље немамо изговор.

Ученици су заједно са водитељима Савјета ученика, професорима Маријом Степановић и професором Станиславом Томићем, урадили пано са поруком „Боље загрлити него ударити“.

Педагог и психолог школе су ученицима презентовале материјале о вршњачком насиљу: презентација „Превенција вршњачког насиља у школи“, Протокол о поступању у случајевима насиља, злостављања и занемаривања дјетета, видео материјал – едукативни филм „Ти ниси сам/а“.

 

Ученици чланови Савјета ученика имају задатак да о овој теми покрену дискусију на наредном часу одјељенске заједнице  и презентују ове материјале другим ученицима у својим одјељењима.

 

Last Updated on Wednesday, 24 February 2021 13:32