Кроз пројекат „Табла“ зворнички СШЦ „Петар Кочић“ добија опрему вриједну 20.000 КМ

PDFPrintE-mail

Министарство просвјете и културе Републике Српске дало је сагласност за реализацију пројекта „Табла“ међународној организацији „Спасимо дјецу (орг. Save The Children)“ у оквиру кога је зворнички СШЦ „Петар Кочић“ добио „СТЕМ лабораторију“ у вриједности 20.000 КМ. „Лабораторија“ подразумијева опремање једне просторије са 4 лаптоп уређаја, паметном таблом, намјештајем, 3Д штампачем са пропратном опремом, лего едукацијским сетом, арудино сетом, роботом хексаподом, геометријским прибором, те моделима, односно картама за биологију и географију.

Директорица школе Биљана Писић истакла је да су добили обавјештење да су једна од 50 школа у Српској која ће добити ову значајну опрему те се захвалила Министарству просвјете и културе РС на подршци у реализацији овог пројекта.

- Пошто смо ограничени са простором, „Стем лабораторија“ ће вјероватно бити у просторији некадашње мини теретане јер се сада настава физичког васпитања како би увијек била доступна и ученицима и професорима обзиром да ће се ова опрема користити и у наставним и ваннаставним активностима. Очекујемо и додатна појашњења од министарства јер за ову опрему морамо имати обучен кадар те вјерујемо да ће у обуку бити укључени и професори информатике – истакла је Писићева.

Овај пројекат биће реализован у 50 школа у Републици Српској.

Last Updated on Monday, 15 February 2021 17:59