При крају прикупљање материјала за монографију о стогодишњици средњошколског образовања у Зворнику

PDFPrintE-mail

Прикупљање података за монографију о стогодишњици средњошколског образовања у Зворнику су у завршној фази, а очекивања су да крајем новембра или почетком децембра она буде и одштампана, како је то и најављено на првом састанку Организационог одбора за обиљежавање овог важног датума.

Биљана Писић, директорица школе каже да су веома задовољни урађеним пословима до сада.

– И поред отежаних околности због ситуације око вируса корона и специфичности у извођењу наставног процеса, успјели смо да завршимо два дијела монографије, а у току су и завршне активности на трећем дијелу могорафије. Урађен је историјат школе, репортажни дио, прикупљају се подаци о ученицима и професорима наше установе. Завршетком трећег дијела, слиједи лекторисање након чега ће књига бити предата на графичко уређење и штампу. Очекујемо да ће сви послови бити завршени до краја новембра или почетка децембра како смо и планирали – рекла је Писић.

 

Она се захвалила свима који су помогли у прикупљању података и биографија значајних ученика и професора и додала да ће то остати отворени дио монографије, односно биће остављен простор за дораду у наредним издањима.

– Монографија, дакле, неће бити затворена књига или затворен процес јер ћемо у наредним издањима додати све нове податке до којих будемо дошли, а поготову када су у питању успјешни ученици и професори јер ће ово бити један од најважнијих докумената не само за школу и наш град већ и за образовање у Републици Српској и БиХ – истакла је Писић.

 

(infobirac.net)

Last Updated on Sunday, 27 September 2020 08:33