Субвенција превоза ученика из градског буџетa

PDFPrintE-mail

Градска управа Зворник донијела је Одлуку о субвенцији превоза ученика према којој ово право имају сви ученици основних и средњих школа који немају дотацију Министарства, у зависности од њиховог статуса.

Субвенција за дјецу чији су родитељи корисници социјалне помоћи или туђе његе, дјецу без једног родитеља и дјецу ратних војних инвалида свих категорија износи 50 одсто од укупне цијене мјесечне карте. Са 50 одсто биће субвенционисани трошкови превоза у случају гдје у породици има троје и више школске дјеце, а један или оба родитеља су незапослени и у породицама са четворо и више малољетне дјеце, те за основце чија је школа удаљена до четири километра. Градска управа учествоваће са 30 посто у цијени карте за ученике основних школа за које Министарство не врши партиципацију.

За дјецу без родитељског старања, дјецу без оба родитеља и дјецу ометену у психофизичком развоју мјесечна карта ће у стопостотном износу бити финансирана из градског буџета.

Градска управа у потпуности ће финансирати мјесечну карту за ученике прве године средње школе који су носиоци Вукове дипломе, са 50 одсто средњошколцима који су у претходној години имали просјек оцјена 5,0 и са 30 одсто свим средњошколцима, без обзира на социјални или други статус.

Да би остварили право на субвенцију превоза ученици треба да преузму потврду у Градској управи Зворник, канцеларија бр. 12.

У овој години из градског буџета биће издвојено 270.000 КМ за субвенцију превоза за око 1.350 ученика средњих и основних школа.

Одлука о субвенцији објављена је на званичној интернет страници Града Зворника и на огласној табли Градске управе Зворник. Све информације могу се добити лично у канцеларији бр. 12 и путем телефона бр. 056/232-233.

(извор: 19.08.2020. године, Град Зворник)

Last Updated on Thursday, 20 August 2020 13:22