Припреме за почетак школске године у средњим школама регије Бирча – чекају се упутства ресорног министарства

PDFPrintE-mail

Ученици, родитељи, али и запослени у просвјети ових дана очекују планове ресорног министарства за почетак нове школске године. Појава вируса корона утицала је на све сегменте друштва па тако и на школе.

У зворничком СШЦ „Петар Кочић“ кажу да су спремили ресорном министарству план рада за почетак школске године те истичу да се очекују даља упутства.

– Свака школа је направила индивидуални план рада. Нама је мало сложенија ситуација јер имамо двије смјене и треба добро организовати превоз, начин дезинфекције школе, распоред учионица и професора који ће вјероватно бити подијељени у двије зборнице, али ћемо о томе више знати након смјерница или састанака које очекујемо са представницима ресорног министарства – каже Биљана Писић, директорица школе, и додаје да су и стално запослене медицинске сестре и доктор у овој школи задужени да на основу упутстава Завода за јавно здравство додатно направе план мјера заштите који ће бити примјењив у овој установи.

Писићева, која је и предсједник Актива директора средњих школа регије Бирач, каже да су смањење броја ученика те промјена занимања у школама условили да четири професора у средњим школама ове регије буду технолошки вишак. Ради се о професорима који су предавали на смјеровима економија и право, а остали професори су углавном збринути.

– Неколико њих нема пуну норму, али су, захваљујући нашој доброј сарадњи ти часови распоређени на интерном конкурсу, односно професорима који нису имали пуну норму су додијељени часови у другим школама, те је за мали број часова расписан конкурс – истакла је Писићева.

(infobirac.net - 11. 08. 2020)